Nyhedsbrev

Nyopførte, lækre lejligheder på Peter Sabroes Gade 12 og 16 Aarhus C.

Området

182 nye, topmoderne boliger i klassisk arkitektur spiller sammen med de unikke og historiske omgivelser på Peter Sabroes Gade – med blandt andet den grønne og smukke Nordre Kirkegaard og det gamle kommunehospital som tætteste naboer.

”Hvis man går en tur i det område, vil man opleve noget af den bedste arkitektur, der er lavet i Danmark. Det er et projekt, som er lavet med stor respekt for den arkitektur, der i forvejen er i området, den såkaldte funktionelle tradition, som især Aarhus er berømt for.” Arkitekt og partner Kim Risager, Arkitema Architects, om boligbyggeriet Peter Sabroes Gade.

Peter Sabroes Gade 12 og 16, 8000 Aarhus C – Et godt sted at bo, i kort afstand til alt hjertet begærer – strand, havn, natur, kultur, flere uddannelsessteder og indre by.
Inden for en radius på blot en kilometer ligger således: Aarhus Ø, Aarhus Havn, Dokk1, Aarhus Domkirke, Strøget, VIA University Colleges Campus Aarhus C i Ceresbyen, Aarhus BSS, Aarhus Universitet, bydelen Trøjborg, Den Permanente Badeanstalt, naturskønne Risskov og meget mere.

Bag om byggeriet

Det gamle Peter Sabroe Seminarium, der oprindelig blev bygget i 1908 som børnehjem, er en historisk ejendom med unik betydning for Aarhus. I mere end 50 år har den tjent som byens seminarium, der nu er flyttet til VIA University College. Den gamle bygning er bevaringsværdig og renoveres med respekt for den oprindelige arkitektur. Hvorimod alle omkringliggende bygninger er fjernet, for at give plads til 10.700 kvm moderne boligbyggeri. Dermed skriver vi en ny historie for Peter Sabroes Gade 12 og 16, der i 2018 dannede rammen for de 182 nye lejligheder, med en unik beliggenhed i Aarhus C.

Adresse

Peter Sabroes Gade, 12 – 16, Aarhus C

”Projektet var udfordrende. Det er på én gang et æstetisk byggeri, hvor der samtidig er mange begrænsninger og regler for, hvad man må og ikke må gøre. Men det færdige produkt er godt. Det bliver et kanonsted at bo, et godt blandet miljø med unge mennesker, familier og kollektiver med flot kig til Aarhus Bugten, næsten hele vejen rundt.”

Rikke-Louise Feddersen

Entrepriseleder, Raundahl & Moesby A/S