Nyhedsbrev

Nyopførte, lækre lejligheder på Peter Sabroes Gade 12 og 16 Aarhus C.

Peter Sabroes Gade 12 og 16 er arkitekttegnet etagebyggeri i flot funktionalistisk stil, skabt af Arkitema Architects – en af Skandinaviens førende arkitekttegnestuer.

Fem etager – Blok 6,7 og 8
Fire etager – Blok 1,2,3,5 og 9
Tre etager – Blok 4

Blok 1 til 9 danner en u-form på grunden, som favner det gamle seminarium og et stort grønt område med bænke og borde, der løber langs med blok 4 og 5 og kan benyttes af alle beboerne.

”Facaderne har vi forsøgt at give den ro, som også er kendetegnene for byggerierne fra 40-50’erne, som allerede er i området. Det er helheden og detaljerne og materialiteten, der dyrkes. Vi gået ind i taktiliten og stoflighed i byggeriets møde med terræn og kant-zoner, fx hvor en altandør møder en terrasse. Det er den måde, huset indgår i terrænet på, så det ligger helt naturligt. Det er den måde, belægningen omkring huset, møder huset. Disse detaljer er enormt vigtige – som vi kender det fra Aarhus Universitet og Kommunehospitalet – man lægger ikke mærke til det, men det ser så rigtigt og så selvfølgeligt ud.” Arkitekt og partner Kim Risager, Arkitema Architects, om boligbyggeriet Peter Sabroes Gade.